Serena Williams și Naomi Osaka vor juca finala US Open

Fostă lideră mondială, Serena Williams a trecut lejer de Anastasja Sevastova, 6-3, 6-0 și este în fața celui de-al 7-lea trofeu la New York.

Serena se declară uluită că, la exact un an după o naștere însoțită de grave probleme medicale, a ajuns în a doua finală consecutivă de Grand Slam, după cea de la Wimbedon, pe care a pierdut-o însă în fața Angeliquei Kerber. Serena Williams poate egala mâine recordul de 24 de titluri de mare șlem, deținut de Margaret Court din 1973.

În vârstă de numai 20 de ani, mare fan al Serenei, Naomi Osaka a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Madison Keys, care câștigase precedentele 3 meciuri cu nipona. Devenită prima japoneză finalistă de Grand Slam, Osaka a spus că principala motivație în meciul de astăzi a fost perspectiva confruntării cu idolul său în finală.

Nipona a mai jucat o singură dată cu Serena Williams, și a câștigat, la Miami, în martie anul acesta, însă era una dintre primele apariții ale americancei la revenirea în circuitul WTA.

Diseară sunt programate semifinalale masculine ale US Open: de la ora 23 Rafael Nadal – Juan Martin del Potro, urmat de Novak Djokovic – Key Nishikori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS