Confidenţialitate

Serena Williams, anunț despre o posibilă retragere: „Evoluez departe de tenis în ceea ce contează pentru mine” | AUDIO

La puțin timp după ce a cucerit primul său meci din ultimele 400 de zile, tenismena Serena Williams face un anunț suprinzător. US Open ar putea fi ultimul turneu la care participă, lasă de înțeles pentru revista Vogue. Jucătoarea americană de tenis se declară pregătită pentru retragerea din sport, relatează BBC, citând un editorial semnat în revista Vogue.

Serena Williams a reușit prima sa victorie de la French Openul de anul trecut. În turneul din Canada a învins-o pe Nuria Parizas Diaz. La conferința de presă, Serena le-a explicat reporterilor că ceea ce o motivează să intre pe teren este „luminița de la capătul tunelului”, dar aceasta pare că se apropie tot mai mult.

„Aștept cu nerăbdare să ajung la capătul tunelului”, le-a mai spus jucătoarea reporterilor.

„Îmi place să joc, dar nu pot să fac asta pentru totdeauna”, a continuat ea iar renunțarea la acest sport ar însemna libertate.

Revista Vogue, care pregătește ediția din septembrie cu Serena Williams pe copertă, scrie că jucătoarea este pregătită să spună adio tenisului. Este posibil ca un anunț oficial să fie făcut după turneul US Open, care începe pe 29 august.

Potrivit Vogue, Serena preferă termenul evoluție în loc de retragere din lumea sportului. „Evoluez departe de tenis în ceea ce contează pentru mine” – spune sportiva.

Serena Williams, 40 de ani, are 23 titluri de Grand Slam, deține un record de peste 360 de meciuri câștigate la simplu în turnee importante și este singura jucătoare de tenis din lume care a câștigat de cel puțin 6 ori trei din cele patru turnee de Grand Slam.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simona Halep, învingătoare în primul tur al turneului de la Toronto