Confidenţialitate

Serena Williams, la primul său trofeul din ultimii 3 ani

Americanca Serena Williams a câştigat, duminică, la Auckland, în Noua Zeelandă, primul său turneu WTA după aproape trei ani, dominând-o în finală pe compatrioata sa Jessica Pegula, locul 82 mondial, în două seturi, 6-3, 6-4, relatează Agerpres, citând AFP.

Fostul lider mondial, acum pe poziţia a 10-a, nu mai câştigase niciun trofeu de la victoria sa în Openul Australiei în 2017.

Serena Williams a devenit mamă în septembrie 2017. De la revenirea sa în circuit, în martie 2018, fostul lider mondial a disputat cinci finale, dintre care patru de Mare Şlem, dar le-a pierdut pe toate.

În vârstă de 38 de ani, americanca a anunţat că va dona premiile obţinute la acest turneu victimelor incendiilor de pădure din estul Australiei, care au devastat deja peste 8 milioane de hectare și mult de 2.000 de locuinţe, au ucis cel puţin 26 de persoane și aproape un miliard de animale.

Ajunsă la 73 de trofee în cariera sa, Senera Williams se pregăteşte pentru Australian Open, ce va avea loc între 20 ianuarie şi 2 februarie la Melbourne, unde va încerca încă o dată să egaleze recordul de 24 de victorii în turnee de Mare Şlem, deţinut de australianca Margaret Court.