Serbia: Victorie pentru premierul Aleksandar Vucic în alegerile anticipate

În Serbia, premierul Aleksandar Vucic a câștigat categoric alegerile anticipate organizate duminică. Partidul acestuia a obținut aproape jumătate din voturi și va putea continua apropierea de Uniunea Europeană – politică respinsă de politicienii sârbi de extremă-drepta reveniți în Parlament.

 

 

Partidul Progresului Centru-Dreapta, formațiunea  premierului Aleksandar Vucic, a fost votat, potirvit sondajelor, de jumptate dintre votanți și obține jumătate din cele 250 de voturi ale parlamentului sârb.

Vojislav Seselj, tribunul de extremă-dreapta al Partidului Radical va reveni în parlament cu aprope 8% din sufragii. Mai mult, cea de-a doua forță politică a Serbiei, socialiștii de centru-sânga au obținut  aproximativ 12% din voturi.

Potrivit premierului Aleksandar Vucic, votul arată sprijinul puternic al populației față de reformele începute și integrarea europeană.

Vucic, omul puternic din Serbia ultimilor 4 ani, este acuzat de adversarii săi pentru populism și conducere autoritară. Câștigarea alegerilor anticipate îi permit să își stabilizeze controlul și să ducă mai departe negocierile începute in decembrie cu Uniunea Europeană.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS