Confidenţialitate

Șerban Nicolae, PSD: OUG nu este cu dedicație. Ce e aia dedicație?

Sfidare din partea liderilor PSD, după adoptarea ordonanței de modificare a codurilor penale. Parlamentarii social-democrați îi critică inclusiv pe șefii din justiție pentru că au contestat proiectul adoptat marți seară de Guvern.

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, afirmă despre procurorul General, Augustin Lazăr, că ”un om ales de două persoane contestă voința unor persoane alese de milioane de oameni”.

Senatorul, cunoscut pentru atacurile la adresa justiției, se plânge și că procurorul general are un salariu cu mult mai mare decât al său.

În plus, senatorul social-democrat afirmă că ordonanţa de urgenţă nu este „cu dedicaţie”, actul normativ aplicându-se şi celor care vor comite fapte penale „foarte grave”.

Întrebat dacă există riscul ca OUG privind modificarea Codurilor penale să fi fost dată „cu dedicaţie”, senatorul PSD a spus că aceasta este „o simplă speculaţie”.

„Asta este o speculaţie. Nu există. Ce e aia cu dedicaţie? În primul rând că ea, dacă se aplică şi dacă va rămâne în forma actuală în aprobarea Parlamentului, ea nu va face distincţie. Se va aplica şi celor care vor comite fapte foarte grave”, a spus Șerban Nicolae.

În ceea ce priveşte protestele de marţi seara, senatorul PSD a spus că „nu numărul contează”, un om, dacă protestează, el îi respectă dreptul.

„Eu am ieşit în stradă în decembrie 89 ca să avem acest drept de a protesta. Au ieşit oameni mult mai mulţi spre exemplu în ianuarie 2012 şi nu s-a întâmplat nimic, ci doar sub presiunea străzii, la un moment dat, Boc a acceptat să-şi dea demisia dar să rămână tot un Guvern de-al lor. În 2012 au ieşit foarte mulţi oameni în stradă, multe zile la rând bătuţi de jandarmi, agresaşţi de jandarmi, de data asta nu s-a întâmplat, din fericire jandarmeria procedează corect”, a mai spus Șerban Nicolae.

Acesta a adăugat că nu numărul oamenilor care protestează ar trebui să determine voinţa românilor.

„Dacă sunt mulţi sau puţini, asta mă interesează mult mai puţin, din punctul meu de vedere nu numărul ar trebui să determine voinţa românilor. Iohannis ne spune că români sunt doar cei din stradă”, a mai spus social-democratul.