Confidenţialitate

Serată muzicală, la Ateneul Român, IN MEMORIAM Iosif Sava I „Muzica poate fi definită și drept istoria artei sonore” I AUDIO

Serată muzicală, joi, la Ateneul Român, dedicată lui Iosif Sava, muzicolog, realizator de emisiuni radio și de televiziune. Autorul celebrelor serate muzicale de la postul public de televiziune (pornite în 1980, oprite în 1985 și reluate după Revoluție), care provoacă nostalgii și în ziua de azi, s-a stins la 18 august 1998. Invitați: scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu și muzicianul Marin Cazacu.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La „Serata IN MEMORIAM IOSIF SAVA” de la Ateneul Român, programată joi seară, de la ora 19.00, invitați sunt scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu și muzicianul Marin Cazacu.

Moderatoarea întâlnirii din sala mică a Ateneului va fi Marina Constantinescu. Vor participa membrii ansamblului Violoncellissimo.

Iosif Sava și-a început studiile la Iași, întâi la Conservatorul Municipal, la Academia de muzică George Enescu și Liceul de Artă. Le-a continuat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București.

Din 1949, timp de doi ani, a fost colaborator al ziarului „Opinia” din Iași pentru ca din 1951 să-și înceapă activitatea ca editor muzical la Radiodifuziune.

Din 1972 a realizat emisiunile „Invitațiile Eutherpei”, „Cronica muzicală” și „Viața muzicală în actualitate“.

Din 1980 începe activitatea la Televiziunea Română. Pe programul 2 al TVR a realizat emisiunea săptămânală „Serata muzicală TV”, oprită după 5 ani.

Abia după Revoluție, în 1990, a reluat „seratele muzicale” în care erau invitați cei mai importanți oameni de cultură din România în care erau analizate și alte probleme ale societății abia ieșite din comunism.