Septimius Pârvu, Expert Forum: Alegerile parlamentare se desfășoară fără mari probleme | AUDIO

Expert Forum este organizația neguvernamentală ce monitorizează procesul electoral și a pus la dispoziția tuturor celor interesați numere de telefon și o platformă de internet pe care pot reclama orice eventuale nereguli legate de alegerile parlamentare.

Până acum, cei mai mulți s-au plâns că nu au putut vota în alte circumscripții :

„Principalele probleme ar fi, în primul rând, cele legate de votatul în alte circumscripții. Am avut și patru alegeri în doi ani și la fiecare există particularități. Cele mai multe plângeri au fost legate de înscrierea la votul cu urna specială, în principal de la persoane carantinate, pur și simplu nu știau dacă va veni urna specială, dar și legate de faptul că nu aveau documente de la DSP care să le permită să depună cereri pentru urna specială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru ca votul se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei, mulți au reclamat și nerespectarea regulilor sanitare :

„Nu am identificat probleme care să se reproducă sistematic în toate secțiile de votare. Au mai fost plângeri legate de nepurtarea măștii de protecție, în cele mai multe dintre cazuri la intervenția observatorilor sau a alegătorilor situațiile s-au remediat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS