Confidenţialitate

Sentință în dosarul RCS&RDS-Antena Group: Dan Voiculescu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Judecătorii de la Curtea de Apel București au stabilit pedepse cu închisoarea în dosarul în care conducerea Antena Grup e acuzată că l-ar fi șantajat pe administratorul RCS&RDS.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu: 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu și fostul șef al ANAF, Șerban Pop au fost condamnați la câte 2 ani după gratii, cu executare. Deciziile pot fi atacate la Instanța Supremă.

Directorul general al Antena Grup, Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru șantaj.   În 2013, l-ar fi amenințat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei că dacă nu acceptă un contract pe 5 ani, în valoare de peste 30 de milioane de euro, de retransmisie posturilor Antena Grup, va începe o campanie media de denigrare a companiei de cablu. Procurorii DNA spun că Sorin Alexandrescu, împreună cu fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu și cu fiica acestuia, Camelia Voiculescu s-au folosit de televiziunile Antena Grup, dar și de publicația Jurnalul Național pentru a face presiuni. Posturile TV au difuzat de exemplu, un spot publicitar care anunța că în curând vor fi făcute dezvăluiri cu privire la fapte de corupție în care putea fi implicată firma RCS&RDS.

Dan Voiculescu a fost găsit vinovat pentru complicitate la șantaj și a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, pedeapsă care va fi însă contopită cu cea de 10 ani pe care o execută în prezent în dosarul ICA.

Fiica lui, Camelia Voiculescu a fost condamnată la 2 ani cu suspendare, iar fostul șef al ANAF, Șerban Pop a primit 2 ani după gratii cu executare, pentru că le-ar fi divulgat celor din Antena Grup informații nedestinate publicității.

Avocații RCS&RDS au cerut suspendarea emisiei timp de 3 luni pentru Antena 3, dar Antena Grup a primit doar o amendă penală de 350.000 de lei. În plus, directorul general al Intact, George Daniel Matiescu, acuzat și el de complicitate la șantaj, a fost achitat.