Senatul a adoptat legea privind organizarea judiciară

Senatul a adoptat miercuri cu 80 voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi o abţinere în calitate de cameră decizională, proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, fără ca în plen să fie făcută vreo modificare în plus faţă de varianta votată în comisia specială.

Proiectul de modificare a legii privind organizarea judiciară a fost votat de Senat după ce marţi seara a primit raport de admitere din partea comisiei parlamentară specială pentru legile justiţiei cu 12 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă”.

Singurele modificări semnificative aduse legii privind organizarea judiciară faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor au fost în ceea ce priveşte secţia specială pentru investigarea magistraţilor, care a primit puteri sporite faţă de varianta adoptată de Camera Deputaţilor.

Comisia specială pentru legile justiţiei a adoptat un amendament prin care acordă puteri sporite nou înfiinţatei secţii de investigare a magistraţilor, astfel încât această structură va putea să cerceteze toate infracţiunile săvârşite de procurori şi judecători.

PNL și USR au anunţat însă că vor ataca la Curtea Constituţională toate cele trei legi ale justiţiei modificate de Parlament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS