Confidenţialitate

Senatorii supun votului moțiunea împotriva ministrului Vela

Senatorii dezbat și supun votului, marţi, moţiunea cu depusă de opoziție împotriva ministrului de Interne.

Social-democraţii critică activitatea lui Marcel Vela în contextul crizei de nou coronavirus.

”Dacă s-ar face un clasament mondial al aberaţiilor decise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranţă, România ar fi printre primele locuri”, susțin parlamentarii PSD.

Intitulată ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, moţiunea va fi dezbătută, de la ora 15.00.

La finalul discuțiilor, este programat şi votul.

Luni seară, ministrul Internelor a spus că moţiunea inițiată împotriva sa va deveni o ocazie pentru a prezenta în Parlament lucrurile pe care le-a făcut în timpul mandatului.

”Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, cum sunt întrebările, interpelările, invitarea la ora miniştrilor. Întâmplarea că această campanie electorală naşte patimi în această perioadă delicată pentru noi toţi, în care trebuie să fim uniţi”, a declarat Marcel Vela, luni seară, la Realitatea Plus.

”Această moţiune simplă este o metodă democratică, politică, parlamentară prin care parlamentarii partidelor de opoziţie au această pârghie administrativă să discute despre un anumit subiect. Din punctul de vedere, indiferent de cuvintele mai mult sau mai puţin elegante din această moţiune pentru mine este un prilej prin care pot arăta ceea ce am făcut, pot arăta ceea ce nu au făcut predecesorii mei”, a adăugat șeful Internelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.