Confidenţialitate

Senatorii din comisia de învățământ vor amânarea concursului pentru directorii de școli. Ministerul Educației merge înainte cu organizarea

Comisia de învățământ din Senat nu vrea organizarea concursului pentru funcția de director de școli, programat de Ministerul Educației pentru luna octombrie.

La propunerea senatoarei PSD, Ecaterina Andronescu, a fost modificat, pe ascuns, miercuri, un proiect de lege.

Astfel, se amână organizarea concursului pentru vara anului viitor, așadar în mandatul viitorului Guvern.

     Contactată de Europa FM pentru a explica amendamentul depus, senatoarea Ecaterina Andronescu nu a fost de găsit.

Concursul pentru ocuparea funcției de director de grădiniță, școală și liceu a fost anuntat de ministrul Educației la începutul acestei luni.

Mircea Dumitru spunea atunci că este o măsură de reprofesionalizare după, cităm, 10 ani de intruziune politică.

Cu alte cuvinte, există mulți directori de școli care nu ar fi suficiente de pregătiți dar care au rezistat în funcție datorită susținerii politice.

Senatorii din comisia de învățământ nu sunt însă de acord cu planul Ministerului.

Senatoarea PSD,  Ecaterina Andronescu,  a depus un amendament,  adoptat de colegii săi – care amână concursul până în vara lui 2017.

Fostul ministru al Educației a confirmat pentru Mediafax existența acestui amendament, dar nu a vrut să-l comenteze și nici nu a explicat de ce dorește aceste schimbări.

Se pare că parlamentarii vor să supună la vot final acest proiect de lege chiar săptămâna viitoare.

 

Reacția Ministerul Educației

În replică, Ministerul Educației nu renunță la organizarea concursului de directori de școli.

Reacția vine după ce comisia de învățământ din Senat ar vrea modificarea legii, astfel încât concursul să aibă loc în vara anului viitor.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Mirabela Amarandei a spus, la Europa FM, că va cere reîntoarcerea acestui proiect în comisie, în condițiile în care Senatul ar putea da votul final chiar luni, 19 septembrie.

Candidați există, pregătim intens concursul care va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, a spus Mirabela Amarandei.

Mergem mai departe în organizarea concursurilor, deja în a doua zi de înscriere la concurs avem aproximativ 400 de candidați pentru pozițiile de director și director-adjunct, suntem în linie dreaptă. Noi vom cere luni reîntoarcerea proiectului la comisie”, a spus Mirabela Amarandei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educatiei Mircea Dumitru anunța că în luna octombrie va fi organizat un concurs de director pentru toate unitatile din invatamantul preuniversitar, de la gradinite, pana la scoli si licee.

Proba scrisa a concursului se va desfasura la nivel national, cu subiecte organizate de minister. “Dupa 10 ani de intruziune politica in scoala, este momentul pentru reprofesionalizarea scolii”, a declarat ministrul la acea data.

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare, concursul are doua parti: o proba scrisa, organizata la nivel national, cu subiecte de timp test grila elaborate de minister, si doua probe la nivel judetean, monitorizate de observatori desemnati de minister.