Confidenţialitate

Senatorii au adoptat Legea Dragnea, cea care anulează 102 taxe fiscale

Senatul a adoptat proiectul lui Liviu Dragnea care prevede anularea a 102 taxe nefiscale. Proiectul a fost depus săptămâna trecută.

Înainte de votul din Senat, documentul a primit raport favorabil în Comisia de Buget Finanțe.

89 de senatori au votat pentru lege, iar 17 împotrivă.

 

”Principala problemă pe care o au românii este numărul diabolic de mare de taxe pe care românii trebuie să le plătească. Multe taxe nu acoperă prin valoarea lor costurile, arată lipsa de încredere a statului în cetățeni, intenția de a-i umili. Astăzi, ghișeul este un loc al umilinței. Românii mai au nevoie de un concediu pentru a-și putea programa să plătească aceste taxe, inventate de-a lungul anului. Putem reduce o mare parte din birocrație, prin eliminarea acestor taxe”, a declarat Liviu Dragnea în plenul Senatului.

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a acuzat rapiditatea cu care a trecut propunerea prin Senat și a cerut supunerea propunerii în dezbatere publică pentru un termen de 30 de zile.

”După 3 ani și jumătate de guvernare Ponta, PSD a găsit soluția pentru România. O soluție liberală, scăderea taxelor. Problema PNL este că PSD, fiind un partid de stânga, nu a înțeles metoda de implementare a scăderii acestor taxe.  Vă propunem să lăsăm legea 30 de zile în dezbatere publică. Comisia să o dezbată serios, apoi să venim cu ea în plen”, a spus Teodor Atanasiu.

Propunerea de amânare a fost respinsă cu 24 de voturi pentru și 83 împotrivă.

Proiectul va fi trimis la Camera Deputaților, care este for decizional.