Confidenţialitate

Senator PMP, optimist că legea identității de gen va trece testul CCR

Senatorul PMP Cristian Lungu, inițiatorul modificării Legii Educației prin care se interzice opinia identității de gen, se declară încrezător și optimist că actul normativ a trece testul de constituționalitate.

„În prealabil, am avut consultări cu experți juriști care m-au asigurat că proiectul de lege este constituțional. Probabil CCR va da un termen la finalul lunii septembrie și va retrimite legea președintelui spre promulgare, iar acesta poate să o promulge sau să o retrimită Parlamentului pentru reexaminare undeva în octombrie. Sunt optimist că CCR nu va considera neconstituțională legea”, a spus parlamentarul pentru Mediafax.

Șeful statului a trimis CCR, vineri, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

La 22 iunie, Parlamentul i-a transmis președintelui, în vederea promulgării, Legea care modifică și completează art. 7 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, în sensul interzicerii în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, a activităților „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.