Confidenţialitate

Senator AUR, surprins dormind în Parlament: „Eram în poziţia vishuddha chakra, activează conexiuni mintale speciale“

„Eram în poziţia vishuddha chakra, activează conexiuni mintale speciale“, explică Mircea Dăneasă, senatorul de Suceava votat pe listele AUR, poziția în care a fost surprins în Parlamentul României.

În vârstă de 65 de ani, parlamentarul aflat la primul său mandat a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte <vishuddha chakra>. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie.
Contextul: eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor.

Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu. La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit.
M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera.

Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo.

Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”, a declarat Mircea Dăneasă pentru Adevărul.

Fotografia cu senatorul dormind a fost publicată de siteul Știri Suceva.

Ce este ”vishuddha chakra”

Potrivit tradiției hinduse, Vishuddha Chakra, a cincea chakra, este amplasată la baza gâtului.

În sanscrită semnificația cuvântul vishuddha este”purificare”.

FOTO: Știri Suceva