Confidenţialitate

Senatoarea Firea și ministrul Voiculescu, într-un schimb de replici acide

Senatoarea Gabriela Firea și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu au intrat de la distanță, duminică, într-un schimb acid de replici.

Social-democrata a respins ideea că partidul din care face parte ar fi culpabil pentru situaţia care a dus la producerea incendiului de la Institutul bucureștean “Matei Balş”, tragedie al cărei bilanț a urcat la 7 decese.

”Domnule ministru al sănătăţii cu repetiţie, în mandatul căruia mor bolnavi în spitale nu de afecţiunea pentru care s-au internat, ci din cauza incompetenţei criminale care vă caracterizează pe Dvs şi pe guvernanţii de dreapta, Nu mai daţi vina pe mercur retrograd, birocraţie, Firea, Psd, Oprescu, Băsescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce vă vine în minte, pentru că va faceţi de râs, mai mult decât vă faceţi oricum, prin prestaţia lamentabilă pe care o aveţi ca ministru, prin interesele oculte pe care le aveţi în Sănătate, prin studiile dubioase etc. Dovediţi cu fiecare declaraţie că sunteţi prost informat şi prost, în general!”, a scris Gabriela Firea, duminică, pe Facebook.

”In dimineaţa groazei când a izbucnit incendiul de la Matei Bals nu era nicio avarie în zonă, deci nu mai daţi vina pe Firea şi compania înfiinţată de mine şi echipa mea-Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitării reţelei de termoficare-ceea ce am şi făcut (300 mil euro). Şi prin care am reabilitat 270 km de conductă, ceea ce nu va face în 4 ani colegul dvs de la primărie. Oamenii din sectorul 2, unde se află şi spitalul, dar şi cei din celelalte sectoare, tremură de frig în case pentru că dumneavoastră, cei din guvernarea PNL-USR Plus, nu investiţi în CET-uri, nu le reparaţi, nu le modernizaţi. CET-urile, Domnule ministru incompetent şi cinic, aparţin de ELCEN-adică de Guvern, prin Ministerul Energiei. Conduc Firea şi PSD ministerul energiei? Ce au făcut colegii dvs 1 an şi 3 luni? Va spun eu : NIMIC!”, a adăugat fostul edil general al Capitalei în mesajul său online.

”4 chiar în mandatul Dvs! Deci nu mai este o întâmplare! Aţi recunoscut public că abia acum aţi citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamţ! Cât de superficial şi incompetent puteţi fi?? După tragedia de la Piatra Neamţ aţi cerut verificarea imediată de către guvern a tuturor secţiilor AŢI, a staţiilor de oxigen, pentru a preveni posibile cauze care ar putea duce la accidente, astfel încât să nu mai avem pierderi de vieţi omeneşti?”, întreabă Gabriela Firea.

”În general, cu ce vă ocupaţi, în afară de comunicate scrise pe FB de consultanţi scumpi, acţiuni pentru poze, schimbarea garderobei şi a pozei de profil? Informaţi-vă, înainte să faceţi acuzaţii penibile şi să deveniţi ridicol chiar în ochii celor care v-au creditat până acum. Dar care îşi dau seama ca, şi Dvs, că şi împăratul din poveste, sunteţi gol. Gol de substanţă, conţinut, umanitate şi putinţa de a face ceva durabil pentru oameni”, a conchis senatoarea.

Ministrul Vlad Voiculescu a calificat drept ”interesant” faptul că un partid precum PSD îi cere demisia după incendiul de la Institutul “Matei Balş”.

„PSD mi-a cerut demisia şi e foarte interesant şi folosesc cuvântul ”interesant” în mod expres: un partid precum PSD cere demisia, a mea, şi am văzut că este o linie de atac de asemenea, la Nicuşor Dan pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situaţia termoficării din Bucureşti, patru ani de zile în care nu s-a întâmplat nimic”, a declarat acesta, duminică, la Prima TV.

„Domnul Streinu Cercel, care este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat la acelaşi partid care-mi cere demisia a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani. Deci dacă a fost o problemă legată de căldură, atunci cred că problema este la PSD. Dacă a fost o problemă legată de o investiţie făcută prost, sau nefăcută, problema este de asemenea la PSD. Ideea că cineva din PSD, oricine, respectiv preşedintele partidului mi-ar cere mie demisia sau lui Nicuşor Dan este… aş spune că e o glumă proastă, dar nu ştiu cui îi arde de glume când situaţia este asta care este şi când în accidentul ăsta au muri oameni”, a adăugat Vlad Voiculescu.

„E pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti, am fost acolo, am fost în Consiliul General, am înţeles care este situaţia Termoenergetica şi care sunt problemele care da, pot duce inclusiv la lipsa căldurii şi a apei calde pentru un spital şi asta este extrem de grav”, a opinat ministrul întrebat dacă actualul primarul general al Capitalei are vreo vină în cazul incendiului de la Institutul “Balş”.