Senat: Biroul Permanent urmează să discute cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova

Conducerea Senatului urmează să discute, în ședința de luni a Biroului Permanent, cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova și să o transmită Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

Senatorul Dan Șova va fi invitat la Comisia Juridică pentru a-și studia dosarul și pentru a-și exprima punctul de vedere.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Koveși, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării senatorului social-democrat.

Documentul a fost trimis la Senat vinerea trecută.

Procurorii DNA spun că între 2011 și 2014, Dan Șova a cerut și a primit mită 100 de mii de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură.

Vinerea trecută, directorul Centralei Electrice de Termoficare Govora Mihai Bălan a fost pus sub control judiciar în acest dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS