SEMIFINALA CM2014: Brazilia-Germania 1-7

Germania a învins Brazilia la ea acasă.

Germania învinge cu 7-1 Brazilia într-o semifinală ce va rămâne în istoria fotbalului.

Cinci goluri au fost marcate în prima repriză a semifinalei CM2014. La doar 10 minute după start, Thomas Muller marchează după un corner. Nemarcat, jucătorul lui Bayern Munchen trimite din voleu, fără şanse pentru Julio Cesar. În minutul 23 Klose finalizează după o fază splendidă a Germaniei, aducând scorul la 0-2 pentru Germania. La doar un minut după, Tony Kross marchează după o centrare de pe stânga. Minutul 26 schimbă iar scorul. Brazilia e condusă cu 4 goluri în doar 26 minute. În minutul 29 Khedira a marcat un alt gol, după un şut din interiorul careului. Scorul devine astfel 0-5.

A doua repriză a fost ceva mai echilibrată. Schurrle a marcat în minutul 70, pentru ca zece minute mai târziu să marcheze din nou.

Aproape de final, în minutul 90, Oscar reuşeşte, în sfârşit, să puncteze pentru Brazilia.

In varsta de 36 de ani, Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 goluri, doborand recordul celebrului Ronaldo chiar la acesta acasa.

Selectionerul Joachim Low spune ca Germania s-a folosit de imensa presiune pusa pe nationala Braziliei: ”am înfruntat cu mult calm şi ordine profunda lor emoţie şi pasiune”.

Atacantul Thomas Muller declara ca Mannschaftul a spart toate ghinioanele in prima repriza si acum este pregatit sa joace pe viata si pe moarte pentru trofeu.

”este complicat sa explici ceea ce nu poate fi explicat” a spus portarul brazilian Julio Cesar in timp ce selectionerul Luiz Felipe Scolari si-a asumat intreaga vina a esecului si le-a cerut iertare conationalilor sai. ”echipa Germaniei are multe calităţi, însă ceea ce s-a întâmplat nu este normal, e o catastrofa” a declarat Scolari si a precizat ca la fel s-ar fi intamplat si daca ar fi jucat Neymar.

Fostul mare fotbalist englez Gary Lineker a scris pe o retea de socializare ca de aproape jumătate de secol se uita la fotbal, iar acesta a fost ”un meci extraordinar, un meci stupefiant şi cel mai surprinzător pe care l-a văzut vreodata”.

Germania a stabilit o multime de recorduri aseara: a fost cea mai mare diferenta de scor inregistrata intr-o semifinala de Cupa Mondiala; Brazilia era neinvinsa pe teren propriu de 42 de ani si a mai pierdut la 6 goluri diferenta doar o data, in 1920. Germania este pentru a 8-a oara in finala, singura echipa cu o asemenea performanta, si va juca duminica pentru al 4-lea sau titlu, ultimul datand din 1990. Adversara si-o va afla diseara dintre Olanda si Argentina.