Confidenţialitate

Selecționerul Rădoi: Ne poate aștepta un joc dificil cu Liechtenstein | VIDEO

Antrernorul echipei naționale de fotbal a României a prefațat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, meciul din runda a 5-a a Grupei J din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022.

Mirel Rădoi a atras atenția că Liechtenstein poate fi un adversar dificil.

”Dacă ne luăm după ultimele rezultate pe care Liechtenstein le-a reușit, și aici m-aș referi chiar la ultimele rezultate din grupa noastră, ne poate aștepta un joc dificil, cu atât mai mult dacă noi credem că simpla noastră prezență va asigura victoria în partida de duminică seara. Dacă nu vom găsi soluții să destabilizăm apărarea adversă, cu siguranță ne vom confrunta cu probleme”, a precizat selecționerul.

La întrebările repetate referitoare la șansele de calificare și la cum va aborda celelalte aprtide din grupă, Mirel Rădoi a insistat asupra faptului că preferă să nu se gândească la aceste aspecte, având o abordare de tip „pas cu pas”, urmărind să se concentreze doar asupra partidei ce urmează.

„Pentru multă lume pare o partidă ușoară și noi ne dorim să fie una ușoară. Liechtenstein pare să fie o victimă sigură, să sperăm că așa va fi, dar nu vreau să vorbesc despre următoarea partidă sau despre câte puncte vom face, atâta timp cât noi nu am jucat partida de duminică seară. Lupta pentru locul 2 este echilibrată. În momentul de față au rămas doar trei echipe în lupta pentru acest loc, Islanda, după pierderea meciului cu noi a ieșit din lupta pentru locul 2.”

Referindu-se la faptul că în lot mai are un singur atacant de meserie, Rădoi a spus că e posibil să facă unele modificări tactice: ”Avem o idee la care ne gândim, dar și mai important va fi ca în dinamica jocului, în timpul jocului, să schimbăm sistemul, indiferent de sistemul inițial. Analiza făcută asupra jocului dintre Liechtenstei și Germania ne-a arătat unele zone libere, unde putem creea superioritate, de unde putem să inițiem atacurile noastre.”

„Poate sunt alți antrenori care acceptă victoria oricum. În anumite momente și eu o pot accepta, dar altfel, avem o generație tânără, vine acest schimb de generații și nu putem să jucăm oricum. Trebuie ca acești jucători să învețe să joace, pentru că nu o să fie meciuri doar cu Liechtenstein, ci o să fie meciuri și cu Germania.”

Întrebat dacă va juca mai pragmatic de acum înainte, Rădoi a declarat: ”Nu neaparat, depinde de ce îți oferă rezultatul, așezarea tactică a echipei adverse. Dacă în așezarea tactică aleasă, adversarul nu crează foarte multe probleme, nu știu dacă are rost să schimbi blocul defensiv. Dacă într-adevăr apar probleme, atunci le poți regla pe parcursul partidei.”

Abordând subiectul schimbului de generații la echipa națională, selecționerul a mai spus: „Nu a fost un obiectiv clar, cel de a renunța la jucătorii cu experiență, pentru a aduce cât mai mulți jucători mai tineri. Oricum, o schimbare de generații trebuie făcută, indiferent dacă cu mine sau cu altcineva. Dar, pe noi nu ne interesează numele, vârsta sau echipa. Dacă sunt jucători care au peste 30 de ani, au evoluții foarte bune la echipa de club și nu s-au retras de la echipa națională, atunci fără nici o problemă vor fi prezenți.”

Naționala Românie întâlneşte, duminică, de la ora 21 și 45 de minute, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Liechtensteinului, într-o partidă din cadrul preliminariilor CM 2022.

La 8 septembrie, România va juca, la Skopje, împotriva Macedoniei de Nord.