Seism cu magnitudinea 6,3 în Marea Egee

Un cutremur cu magnitudinea de moment 6,3 s-a produs luni după-amiază la graniţa dintre Grecia şi Turcia, în zona Mării Egee, anunţă USGS.

Pe de altă parte, Agenţia elenă de Seismologie a evaluat seismul la magnitudinea 6,1 pe scara Richter.

USGS a revizuit locul şi adâncimea epicentrului şi anunţă că a avut loc patru kilometri sud de Plomarion (Grecia) şi la o adâncime de 10,4 kilometri.

Anterior, institutul american anunţase că seismul s-a produs la la 5,7 kilometri adâncime, la ora locală şi a României 15.28, la 11 kilometri sud de Plomarion (Grecia).

Provincia turcă Izmir se află la aproximativ 84 de kilometri distanţă, potrivit European-Mediterranean Seismological Center (EMSC).

Potrivit primelor informaţii, s-au înregistrat unele pagube pe insulele greceşti Lesbos şi Chios, unde s-ar fi înregistrat şi alunecări de teren reduse. Deocamdată nu există informaţii privind victime.

Seismul a fost resimţit până la Atena, dar şi la Istanbul, în Turcia.

Martori au povestit că au simţit cutremurul puternic şi “toată lumea a fugit afară”, iar o persoană l-a descris drept cel mai puternic seism pe care l-a simţit vreodată în Turcia.

“Canakkale se mişcă”, a scris un utilizator de Instagram, care a postat un clip în care arată oameni speriaţi care au ieşit pe stradă în oraşul din nord-vestul Turciei, relatează Russia Today

“L-am simţit aici, în Plovdiv, Bulgaria. Chiar l-am simţit. Apoi am văzut un difuzor legânându-se, la fel ca şi paharul meu cu apă. Primul seism pe care îl simt”, a scris un utilizator de Twitter.

Seismul iniţial a fost urmat de două replici, dintre care una cu magnitudinea 4,9.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS