Şeful Volkswagen, la judecata comitetului executiv al grupului

O chestiune extrem de importantă de clarificat va fi dacă acesta știa sau nu de softul instalat pe 11 milioane de automobile pentru a înşela autorităţile de reglementare în privinţa emisiilor de noxe.

Supravieţuirea lui Martin Winterkorn la conducerea grupului auto depinde de câteva personaje-cheie, între care Wolfgang Porsche, capul familiei cu acelaşi nume care controlează majoritatea acţiunilor cu drept de vot ale Volkswagen, liderul sindical Bernd Osterloh şi premierul landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, care deţine drepturi speciale de blocare a voturilor.

Conducerea companiei s-a reunit pentru prima oară seara trecută, pentru a discuta despre criză, în condiţiile în care Guvernul german cere acţiuni rapide. Presiunile asupra grupului sunt în creştere, pe fondul scandalului legat de emisiile poluante ale automobilelor VolksWagen cu motoare diesel, izbucnit vineri în SUA.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului acuză grupul auto că a instalat sisteme electronice speciale pe unele mașini pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţenii la gaze poluante. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS