Șeful Samsung, închis pentru corupție, într-o celulă de 6 metri pătrați

Șeful Samsung, cu o avere de 6 miliarde de dolari, a fost închis într-o celulă de 6 metri pătrați, cu o saltea pe jos și fără duș.

El primește trei mese pe zi, fiecare în valoare de un dolar și 20 de cenți. Jay Y. Lee a fost arestat într-un caz de corupție fără precedent în Coreea de Sud și nu numai.

Jay Y. Lee este vicepreședintele Samsung, dar, de când tatăl sau a suferit un atac de cord, în 2014, este considerat șeful, de facto, al întregului grup.

Jay Y. Lee a fost arestat vineri, in cel mai mare scandal de coruptie care a zguduit Coreea de Sud si a dus deja la destituirea șefei statului. Puternicul om de afaceri, în vârstă de 48 de ani, i-ar fi dat prietenei acesteia o mită uriașă, de peste 26 de milioane de dolari, ca să primească sprijin guvernamental pentru o fuziune controversată.

Averea personală a lui Jay Y. Lee este estimată la 6,2 miliarde de dolari, iar imperiul Samsung e responsabil de 20 la suta din PIB-ul tarii.

Reuters a descris celula in care a fost inchis – singur – mosternitorul Samsung: o celulă de 6,5 metri pătrați, care are pe jos o saltea, fara dus, si cu o toaleta in colt.
O publicatie sud—coreeana scrie podeaua e încălzita, salteaua e pliabilă, iar camera are televizor.

Lee primește trei mese pe zi, fiecare de 1,20 dolari. Fiecare masă constă din orez, supă și trei garnituri. Deținutul este dator să-și spele singur vesela după fiecare masă.

Ținand cont de pașii procedurali si de apeluri, seful Samsung ar putea sta in aceste condiții până la un an și jumătate, până când se va da verdictul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS