Șeful PSD cere Guvernului Cioloș să amâne tăierea unor taxe

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului Dacian Cioloș să amâne, cu cel puțin un an, tăierea unor taxe, măsură care s-ar fi aplicat de la 1 ianuarie 2017.

E vorba de reducerea TVA de la 20% la 19%eliminarea taxei pe stâlp și eliminarea supraaccizei la carburanți.

Premierul Dacian Cioloș a discutat miercuri la telefon cu Liviu Dragnea despre acest lucru, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Liviu Iolu a declarat pentru Europa FM că amânarea acestor taxe este posibil să se regăsească pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de joi.

Ministerul de Finanțe este așteptat să propună prorogarea actului normativ care prevedea tăierea acestor taxe.

Guvernul Ponta a fost cel care a adoptat în 2015 mai multe modificări ale Codului Fiscal.

Între ele se numără scăderea TVA de la 20 la 19%, eliminarea taxei pe stâlp, dar și eliminarea supraaccizei în valoare de 0,7 euro la carburanți.

Potrivit termenului oficial, toate aceste taxe ar fi trebuit eliminate de la 1 ianuarie 2017.

Liviu Dragnea susține acum, potrivit stiripesurse.ro, că reducerea TVA este prevăzută în programul de guvernare al PSD – însă de la 1 ianuarie 2018 și presupune o scădere de două procente, de la 20 la 18%.

Așadar, o eventuală scădere la 19% anul viitor nu ar fi un mare avantaj nici pentru companii, nici pentru consumatori, ci doar ar pune presiune pe buget, susține Liviu Dragnea.

De asemenea, eliminarea supraaccizei la carburanți ar trebuie făcută numai după o consultare cu Consiliul Concurenței, mai spune liderul PSD, care amintește, din nou, de programul său de guvernare care prevede o reducere a accizelor, tot din 2018.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS