Şeful Porsche va fi numit director general al Volkswagen, spun surse citate de presa internațională

Mathias Mueller este susținut de familia Porsche – care controlează grupul auto, precum și de lideri sindicali.

Principala sa misiune va fi aceea de a reface imaginea companiei, aflată în centrul scandalului legat de instalarea unui soft pe mașinile diesel pentru trișarea testelor privind nivelul noxelor.

 

Odată cu numirea lui Mathias Mueller la conducerea grupului auto, board-ul va anunţa şi plecarea mai multor directori, au declarat persoane apropiate situaţiei. Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze aceste informații.

Șeful Porsche are o experienţă de patru decenii în cadrul grupului. În vârstă de 62 de ani, Mathias Mueller va avea rolul de a recâştiga încrederea clienţilor şi a autorităţilor de reglementare, după ce VolksWagen a recunoscut că s-a folosit de un program pentru a face să pară că emisiile motoarelor diesel sunt mai mici decât în realitate în timpul testelor.

Scandalul izbucnit în Statele Unite s-a extins rapid şi a provocat scăderea capitalizării de piaţă a companiei cu circa 20 de miliarde de euro în această săptămână, iar directorul general Martin Winterkorn a fost nevoit să-şi anunţe demisia.

În urma scandalului, întreaga industrie auto şi metodele folosite la testarea vehiculelor au intrat în atenţia autorităţilor de reglementare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS