Seful Politiei Capitalei a fost eliberat din functie

Alți 6 polițiști sunt cercetați disciplinar, după ce ar fi eliberat luna trecută, din greșeală, un interlop periculos, condamnat la 10 ani de închisoare, pentru tentativă de omor.

Șeful Poliției Capitalei, Mihai Pruteanu a cerut să fie eliberat din funcție. El ocupa acest post din 2013 și recent s-a ales cu o atenționare din partea Poliției Române după ce angajații de la arestul Poliției Capitalei au eliberat un interlop în loc să îl transfere la închisoare.

Este vorba de Adrian Botez, zis Țâță, condamnat definitiv la 10 ani după gratii, după ce în 2011, ar fi încercat să ucidă un alt interlop, pe Puiu Mironescu. Adrian Botez îl suspecta pe acesta că ar fi fost implicat în asasinarea interlopului Gheorghiță Mararu.

Angajații de la arestul poliției Capitalei au interpretat greșit documentele trimise de Înalta Curte de Casație și Justiție și l-au eliberat pe interlop. Acesta nu a fost găsit nici până acum. Pe numele lui, s-a emis mandat european de arestare, deoarece e posibil să fi părăsit țara. Trei ofițeri cu funcții de conducere, un alt ofițer coordonator al centrului de arest preventiv și 2 agenți de poliție sunt acum cercetați disciplinar. Judecătoria sectorului 4 a deschis deja un dosar penal în acest caz, iar dacă vor fi găsiți vinovați de neglijență în serviciu, cei 6 angajați ai Poliției Capitalei riscă sancționați inclusiv cu închisoarea.