Confidenţialitate

Șeful ISU Dobrogea a murit. Era infectat cu SARS CoV-2 | AUDIO

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este în doliu. Șeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe Popa (57 de ani), a murit noaptea trecută la spitalul Matei Balș, transmite corespondentul Europa FM.

Considerat de colegii săi unul dintre cei mai iubiți și respectați pompieri din România, era internat după ce fusese confirmat pozitiv la testul SARS COV-2.

Medicii de la Matei Balș din Capitală au făcut tot posibilul să îl salveze, dar plămânii afectați grav de virus au cedat. Conducea ISU Dobrogea din 2016, venind de la ISU Călărași unde lucra din 1985, din prima sa zi de pompier.

Participa la stingerea incendiilor grele, la salvarea oamenilor prinși în nămeți sau la inundații. Șeful ISU Dobrogea a fost cel care a coordonat zi și noapte, operațiunea de scoatere a zecilor de mii de cadavre de oi din nava care, în urmă cu un an a blocat portul Midia, evitând astfel o poluare de proporții.

Colonelul Popa își iubea mult pompierii. „Este importantă și siguranța salvatorului. Nu poți să salvezi vieți, cu prețul altor vieți”, spunea, el.

De ziua Națională a României, colonelul Daniel Popa urma să fie avansat la gradul de general.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu