Seful interimar al SRI, audiat in Parlament (AUDIO)

Generalul Florian Coldea le va da explicații senatorilor și deputaților din Comisia de control a SRI despre acuzațiile Elenei Udrea la adresa sa.

Directorul interimar al Serviciului Român de Informații va fi audiat, începând cu ora 10.00, în Parlament.

Generalul Florian Coldea le va da explicații senatorilor și deputaților din Comisia de control a SRI despre acuzațiile Elenei Udrea la adresa sa. (AUDIO)

Totodată, acesta va fi întrebat și despre situația generată de demisia lui George Maior din fruntea SRI. (AUDIO)

Elena Udrea a lansat, în ultimele 10 zile, o serie de acuzații grave la adresa șefului interimar al SRI. Totul după ce a aflat că este anchetată în dosarele Gala Bute și Microsoft.

Fosta candidată la președinție l-a acuzat prima dată pe Florian Coldea că i-ar fi cerut fostului soț, Dorin Cocoș, o jumătate de milion de euro pentru televiziunea controlată de Sebastian Ghiță.

Elena Udrea a mai spus că Florian Coldea s-ar fi implicat inclusiv în campania electorală și că l-ar fi susținut pe Klaus Iohannis. Potrivit Elenei Udrea, generalul Coldea ar fi fost cel care a stat în spatele imaginilor surprinse la Paris. La scurt timp după ce procurorii DNA au cerut arestarea sa preventivă, Elena Udrea a venit cu alte acuzații: Dinu Pescariu, cercetat și el în dosarul Microsoft, ar fi rugat-o să intervină la Florian Coldea pentru a-i debloca un cont bancar din Elveția. Totul după ce generalul ar fi ajutat un alt afacerist cu o problemă similară.

Alte acuzații au venit și de la Alina Bica. Fosta șefă a DIICOT a spus că Florian Coldea i-a cerut să reanalizeze situația lui Ovidiu Tender din dosarul Carom, instrumentat de DIICOT.

Șeful interimar al SRI ar urma să fie întrebat despre toate aceste acuzații de cei 8 membri ai Comisiei de control a SRI din Parlament.

Audierea va avea loc cu ușile închise, iar unele voci, între care și cea a Elenei Udrea, au contestat componența comisiei.

De departe cel mai controversat membru este Sebastian Ghiță, și el ținta unor acuzații ale Elenei Udrea. Firmele controlate de el au numeroase afaceri cu statul, inclusiv cu SRI.