Confidenţialitate

Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, cercetat pentru corupție | AUDIO

Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj a fost ridicat, în această dimineață, de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de săvârșirea unor fapte de corupție. Tot în acest dosar se efectuează în prezent precheziții domiciliare pe raza mai multe județe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bogdan Durlea – șeful ISCTR Cluj – este suspectat de luare de mită și divulgare de informații nedestinate publicității.

Potrivit unor surse judiciare, acesta este acuzat că ar fi anunțat transportatorii despre controalele efectuate de instituția pe care o conduce. De asemenea, o altă suspiciune a anchetatorilor o reprezintă faptul că șeful inspectoratului ar fi luat mită pentru a le acorda operatorilor avizele necesare transporturilor pe drumurile naționale și autostrăzile din România.

Ancheta procurorilor DNA ce vizează infracţiuni de corupţie comise în acest an, și care privesc protecţia asigurată unor firme de transport, este una mai amplă, iar la această oră au loc percheziţii domiciliare în 24 de locaţii, situate pe raza judeţelor Cluj, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Sălaj, Bihor şi Alba, din care două sunt sediile unor instituţii publice.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Legea ”2 Mai” depusă la Parlament. Traficanții de droguri nu mai scapă de închisoare