Confidenţialitate

Șeful Gărzii Naționale de Mediu răspunde acuzațiilor USR: „Nu am ascuns CV-ul. Legea nu mă obligă să am studii de specialitate”

Explicații de la șeful Gărzii Naționale de Mediu după ce USR a publicat un montaj video din timpul unei ședințe de la Parlament în care Aurelian Păduraru spunea că nu are nicio pregătire în domeniu, nici nu a avut vreo legătură cu acest sector și că a fost numit politic.

Aurelian Păduraru conduce Garda Națională de Mediu din mai 2022.

Clipul prezentat de USR vine în contextul în care în România e o tradiție ca instituțiile publice să aibă șefi numiți de partide, care își împart posturile.

Presa a prezentat în ultimii ani cazuri celebre de persoane numite politic în funcții importante dar care nu au habar de respectivele sectoare.

Într-un interviu pentru EuropaFM, șeful Gărzii de Mediu spune că nu și-a ascuns CV-ul și că nici nu are nevoie de pregătire în domeniu pentru că are o echipă de experți alături de care coordonează instituția.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aurelian Păduraru spune că nu a avut dificultăți în conducerea Gărzii de Mediu din cauza lipsei de pregătire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Gărzii Naționale de Mediu indică și alte foruri care gestionează problemele de mediu care ar fi conduse, de asemenea, de oameni fără legătură cu acest sector.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să amintim, USR a publicat pe rețelele de socializare un montaj video cu declarațiile lui Aurelian Păduraru despre numirea sa la conducerea Gărzii Naționale de Mediu. Spunea, în timpul unei ședințe la Senat, săptămâna trecută, că nu are nicio legătură cu problemele de mediu, dar că întrunește „toate condițiile” pentru o numire politică.

Aurelian Păduraru are 53 de ani. A fost numit în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, în mai anul trecut, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. A condus Organizația Seniorilor Liberali din județul Galați. A fost timp de 15 ani șeful Serviciului de Pașapoarte Galați, post din care s-a pensionat, notează presa gălățeană, în luna martie 2019, la vârsta de 49 de ani și 6 luni, și beneficiază de pensie specială.