Confidenţialitate

Șeful Gărzii de Mediu, numit politic, fără pregătire în domeniu. O spune chiar el, într-o înregistrare publicată de USR | VIDEO

Șeful Gărzii Naționale de Mediu nu are nicio pregătire în domeniu și nici nu a avut vreo legătură cu acest sector. O spune chiar Aurelian Păduraru într-o înregistrare video, iar USR a publicat pe rețelele de socializare un montaj cu aceste declarații. Înregistrarea a fost făcută săptămâna trecută, în Comisia de Muncă a Senatului. Aurelian Păduraru conduce Garda Națională de Mediu din mai 2022.

USR a publicat pe rețelele de socializare un montaj video cu declarațiile lui Aurelian Păduraru despre numirea sa la conducerea Gărzii Naționale de Mediu. Spunea, în timpul unei ședințe la Senat, săptămâna trecută, că nu are nicio legătură cu problemele de mediu, dar că întrunește „toate condițiile” pentru o numire politică.

„Sunt numit politic, îndeplinesc toate celelalte condiții pentru a fi numit politic. Până la numire nu am avut o legătură cu structurile de mediu.”

Aurelian Păduraru spune că nu a avut dificultăți în conducerea Gărzii de Mediu din cauza lipsei de pregătire și arată cu degetul spre alte foruri care gestionează problemele de mediu care ar fi conduse, de asemenea, de oameni fără legătură cu acest sector.

Aurelian Păduraru are 53 de ani. A fost numit în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, în mai anul trecut, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă.

A condus Organizația Seniorilor Liberali din județul Galați.

A fost timp de 15 ani șeful Serviciului de Pașapoarte Galați, post din care s-a pensionat, notează presa gălățeană, în luna martie 2019, la vârsta de 49 de ani și 6 luni, și beneficiază de pensie specială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Ce activități despre educația de mediu și sustenabilitate au loc în cadrul Timișoara – Capitală Culturală Europeană | AUDIO