Confidenţialitate

Șeful DSU: O pană de curent de tipul celor din Ucraina este puțin probabilă în România. Avem pregătirea necesară | AUDIO

O pană de curent majoră, de tipul celor provocate de atacurile rusești în Ucraina, este puțin probabilă în România. Afirmația îi aparține lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Mai spune că România are o infrastructură energetică diferită de cele din Ucraina și Moldova.

Raed Arafat: „România – la acest moment – are pregătirea necesară”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Și în situația de curent, suntem altfel și nu putem să ne comparăm cu Ucraina sau Moldova pentru că România are alte resurse și alte conexiuni pentru curent. Când se întâmplă ceva în Ucraina, din păcate, Moldova este afectată pentru că este interconectată cu ei. România are și alte situații, alte posibilități care nu au dus la întrerupere de curent. Așa că, din acest punct de vedere, România – la acest moment – are pregătirea necesară”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: Totuși, omenii trebuie să fie pregătiți și pentru alte calamități

Cu toate acestea, oamenii trebuie să fie precauți și să își construiască o rezervă cu provizii: conserve, apă, lanterne, medicamente și bani cash.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acestea sunt utile și în caz de cutremur, care va genera și o pană de curent majoră, mai spune Raed Arafat.

„Omul de acasă trebuie să fie pregătit în următorul fel: trebuie să aibă o sursă de lumină, alimente neperisabile care nu trebuie să fie gătite neapărat. Apă – este foarte important – minim doi litri per persoană, recomandabil chiar patru litri per persoană pe zi. Trebuie să ai medicamentele tale pentru cele trei zile, trebuie să ai o sumă mică de bani lichizi pentru necesități”, a mai explicat Raed Arafat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Șeful NATO: Vom sprijini Ucraina cât timp va fi nevoie