Confidenţialitate

Șeful DNA, la Europa FM: Dosarul Unifarm va fi finalizat săptămâna aceasta

Ancheta de corupție în cazul Unifarm este aproape de finalizare, confirmă, la Europa FM, procurorul-șef al DNA. Crin Bologa spune că săptămâna aceasta va fi finalizat dosarul și vor fi trimiși în judecată mai mulți inculpați.

În acest dosar a fost audiat luna trecută și secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu. Deocamdată, nu este cunoscută calitatea lui în anchetă.

“Avem dosare cu demnitari, în lucru, cu sute de mii de euro mită. Chiar săptămâna aceasta vom finaliza unele dintre dosarele referitoare la Unifarm. Vor fi trimiși în judecată câțiva inculpați, chiar în această săptămână. De asemenea, investigăm dosarele cu subvențiile acordate de stat partidelor politice. Și acolo suntem în linie dreaptă. Până la sfârșitul anului, cetățenii vor avea surprize plăcute în ceea ce privește lupta anticorupție”, spune Crin Bologa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul-șef al DNA a fost întrebat de ce directorul Adrian Ionel nu a fost reținut, ci doar plasat sub control judiciar. 

“Este vorba de opțiunea procurorilor de caz, care la momentul în care au luat măsura preventivă a controlului judiciar, au apreciat că pentru mai buna administrare a cauză, această măsură se impunea pentru a-și duce la bun sfârșit investigația. Este o chestiune de bucătărie internă a dosarului, nu este vorba de o indulgență. Astfel, procurorii au putut administra alte probe care, în final, vor duce la soluționarea acestei cauze chiar în săptămâna aceasta”, argumentează Crin Bologa.

Reamintim, directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu. El ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru a-i atribui un contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020. O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, rezultând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Vezi aici emisiunea integrală: