Șeful DGA Prahova arestat preventiv pentru 30 de zile

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, comisarul-şef Constantin Ispas a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

In acelasi dosar de corupţie, Tribunalul Prahova  a decis cA ofiţerul BCCO Emanuel Saghel sa fie cercetat sub control judiciar.

Aseara, adjunctul şefului Poliţiei Prahova, Adrian Rădulescu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti.

Șeful DGA Prahova, Constantin Ispas a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat  de trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare  ca acte de comerț incompatibile cu funcția, luare de mită și folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.

La rândul său, Emanuel Saghel, care conduce serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din cadrul BCCO Ploiești a fost pus sub control judiciar fiind acuzat de șantaj, trafic de influență, folosirea informațiilor care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea și luare de mită.

 

Totodată, adjunctul IJP Prahova Adrian Rădulescu a fost pus sub control judiciar.

 

Între 2010-2014 Ispas ar fi intervenit pe lângă mai mulți funcționari cu atribuții de control pentru a proteja mai multe firme. În schimb, șeful DGA ar fi încasat periodic diverse sume de bani. Plățile au fost înregistrate de societatea fratelui său prin operațiuni comerciale fictive reprezentând prestări de servicii.
Totodată, Ispas este suspectat că a cerut și primit câte 10 mii de euro în două tranșe, dar și un ajutor de 200 de mii de lei către o firmă și încheierea unui contract de vânzare a unui imobil care nu a fost achitat în realitate de către cumpărător. În schimb, Ispas i-ar fi trebuit să intervină pe lângă ofițerul BCCO Emanuel Saghel să soluționeze favorabil un dosar penal înregistrat la DIICOT Ploiești.

 

Constantin Ispas a avertizat mai multe persoane implicate în dosare penale de perchezițiile care îi vizau.

 

Mai mult, Ispas ar fi determinam mai multe firme să încheie contracte de furnizare de mărfuri și ar fi primit motorină, bani, furaje sau vacanțe. În tot acest timp, Ispas a coordonat firma fiului său.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS