Seful departamentului de oncologie din Spitalul de Urgenta Miercurea Ciuc este cerectat sub control judiciar de procurorii DNA

Csiki Csongor este si coordonator al programului oncologic judeţean Harghita. Anchetatorii sustin ca acesta lua mită de la bolnavii de cancer în schimbul reţetelor sau consultaţiilor.

Procurorii DNA Târgu-Mureş susţin că în perioada februarie – iunie 2014, Csiki Csongor a primit bani sau alte bunuri de la 85 de bolnavi de cancer, pe care i-a consultat în cabinetul său din Spitalul din Odorheiu Secuiesc.

Doctorul a primit minimum 50 de lei de la fiecare pacient, pentru un consult sau eliberarea unei reţete. În urmă cu doua zile, pe 7 iulie, medicul oncolog a primit de la 13 bolnavi 810 lei, cafea şi băutură, fiind prins în flagrant de procurori, care l-au reţinut. Ieri, Tribunalul Târgu Mureş a respins propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori şi a dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar. Procurorii DNA au depus contestaţie, care va fi judecată la Curtea de Apel Târgu Mureş.