Confidenţialitate

Şeful Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia” Craiova, demis din funcţie

Doctorul Dragoş Găman a fost demis din funcţia de şef al Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia” din Craiova.

Decizia a fost luată de conducerea unităţii medicale în urma anchetei interne care a vizat modul în care s-au efectuat, în luna februarie, transfuziile sanguine în urma cărora doi pacienţi au murit, iar alţi patru a prezentat reacţii posttransfuzionale.

Tot în urma anchetei interne, asistentul-şef al secţiei a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de două luni, iar asistentele care au lucrat pe tura respectivă au fost sancţionate pentru că nu au îndeplinit procedurile privind înscrisurile de pe foaia de observaţie a pacienţilor. Ancheta procurorilor în acest caz continuă.

În ceea ce îl priveşte pe fostul şef al Secţiei de Hematologie a spitalului, acesta are o condamnare cu suspendare pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi una de luare de mită, după ce a cerut o mie de euro de la o femeie căreia i-a promis că îi va soluţiona dosarul de pensionare al mamei sale.

Doctorul Dragoş Găman a şi fost arestat preventiv în acest caz, însă după condamnarea cu suspendare s-a întors pe funcţie.