Şeful ANPC recunoaşte că România nu a vrut să trimită probe în scandalul dublului standard în UE

După ce liderii politici ai PSD au acuzat mai bine de doi ani Uniunea Europeană că ne vinde produse de mâna a doua, acum, şeful Autorităţii  Naţionale pentru Protecţia Consumatorului recunoaşte că România nu a vrut să trimită produse la laboaratoarele europene pentru verificare.

Marius Pârvu explică reţinerea prin faptul pentru că la momentul iniţierii analizei, România prelua preşedinţia Consiliului Uniunii şi s-a considerat că din punct de vedere politic, ar fi bine să fim neutri.

19 state ale Uniunii au trimis produse la laboratoare.

Cum România nu a făcut-o, nu poate dovedi cu probe că românii sunt discriminaţi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, ministrul Economiei, Niculae Bădălău,  declară că nu a fost la curent cu faptul că ANPC a luat decizia de a nu trimite probe la studiul european privind dublul standard alimentar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După acuzaţii formulate de ţările din Estul Europei, Uniunea Europeană a controlat o serie de produse alimentare vândute sub aceleași branduri în state UE estice si vestice.

Rezultatele arată că 9 % din produsele comparate aveau o compoziție diferită, deși partea din față a ambalajului era identică.

Alte 22 % din produse aveau o compoziție diferită, în ciuda faptului că partea din față a ambalajului era similară.Parlamentarii europeni au votat o nouă lege în acest domeniu. Ea va intra în vigoare la începutul anului viitor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS