Confidenţialitate

Șefii TVR și Radioului public, numiți de Liviu Dragnea, urmează să fie demiși | AUDIO

Actualii șefi ai TVR și Radioului public, numiți în funcții pe vremea fostului președinte al Camerei Deputaților și PSD, Liviu Dragnea, urmează să fie demişi săptămâna viitoare.

Atunci este programată ședința de plen a Parlamentului în care aleşii vor vota pentru schimbarea conducerii Radioului și Televiziunii Publice.

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni miercurea viitoare într-o ședință comună pentru demiterea Doinei Gradea de la șefia TVR și a lui Georgică Severin de la șefia Radioului public, au decis Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului.

Procedural, demiterea celor doi se va face prin respingerea rapoartelor de activitate pe anii 2017, 2018 și 2019. Rapoartele au fost respinse deja săptămâna trecută de comisiile reunite de cultură.

Gradea și Severin au fost numiți în funcții în 2017, pe vreme când PSD-ul condus de Liviu Dragnea era majoritar în Parlament. Georgică Severin a fost anterior senator PSD.

USR PLUS a anunţat că îl va susţine pe fostul jurnalist BBC Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Radioului public. Liberalii nu au anunțat încă un nume pentru șefia TVR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre