Confidenţialitate

Sefii Postei Romane trebuie sa decida astazi, pana la ora 12:00, daca renunta la clauzele favorabile din contractul de munca

Primele reacții după protestul poștașilor: toți directorii companiei au fost invitați să renunțe, de bună-voie, la clauzele privind compensațiile.

Ultimatumul expiră astăzi la ora 12.

În cazul multora dintre ei, salariile compensatorii ajungeau la zeci de mii de euro în cazul în care erau concediați.

Ministrul Societății Informaționale, Răzvan Cotovelea, a cerut verificarea legalității unor astfel de privilegii din contractele colective de muncă.

Până astăzi la ora 12, toți șefii Poștei Române trebuie să decidă dacă renunță benevol, în semn de respect, la clauzele extrem de favorabile din contractele de muncă.

Solicitarea a venit din partea ministrului pentru Societatea Informațională Răzvan Cotovelea.

Recent, în presă au apărut mai multe documente care prezentau sumele pe care ar fi urmat să le primească persoanele de la vârful companiei în cazul în care erau concediate.

Spre exemplu, directorul juridic al Poștei Române, Rosita Alexe, ar fi primit 30 de salarii compensatorii, adică aproximativ 60 de mii de euro.

‘ Încurajam bonificațiile doar în funcție de performanță, corelat cu vechimea în muncă’ a ținut să precizeze ministrul Răzvan Cotovelea.

În acest moment, Ministerul pentru Societătatea Informațională deține 3 sferturi din acțiunile Poștei Române.

Săptămâna trecută, poștașii au ieșit în stradă în mai multe zile, nemuțumiți de salariile mici și de atitudinea conducerii.