Confidenţialitate

Șefii direcțiilor de sănătate publică din Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea, demiși

Ministrul Sănătății i-a demis pe șefii direcțiilor de sănătate publică din județele Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea.

„Confirm schimbarea din funcție a mai multor directori executivi DSP: Timiș, Arad, Brașov, Vâlcea. Au fost semnate ordinele de înlocuire din funcție de către ministrul Sănătății”, transmite purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

La Brașov, autoritățile județene monitorizează două focare de coronavirus.

Orașul Codlea și comuna Tărlungeni sunt situate în apropiere de municipiul Brașov. În ambele, numărul pacienților de COVID-19 a crescut îngrijorător în ultimele zile.

Referitor la situația din Timiș, este a doua demitere a directorului DSP în mai puțin de o lună.

„Începând cu data de 6 Aprilie 2020, la conducerea DSPJ Timiș este numita, prin ordin de ministru, Dr. Mihaela Daniela Valcovici, pe funcția de director executiv.

Domnia sa este medic de medicina interna și cardiologie și vine din echipa Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, după o activitate de peste zece ani. Parcursul profesional al dr. Valcovici include practica de specialitate și cercetare in centre din țara și străinătate.

Numirea sa la conducerea DSPJ Timiș vine într-un moment de maxima importantă pentru gestionarea segmentului de sănătate publica pentru populație”, a transmis DSP Timiș.