Sefii de la Federaţia de Ciclism au adus banii delapidati la Poliţie

Secretarul general şi trezorierul Federaţiei Române de Ciclism au adus la sediul Poliţiei o sacoşă în care se aflau 350.000 de lei. Este suma pe care cei doi au recunoscut că au delapidat-o din bugetul Federaţiei, afirma surse din Poliţie.

Cu toate acestea, Vasile Selegean şi Bogdan Floareş au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pentru abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals.

Secretarul general şi trezorierul Federaţiei Române de Ciclism fuseseră ridicaţi şi duşi la audieri, marţi, însă au fost lăsaţi să plece. Aseara, cei doi au fost chemaţi din nou, pentru audieri, la sediul Poliţiei, unde au adus 350.000 de lei, într-o sacoşă. Prejudiciul total a fost stabilit la 650.000 de lei, însă 350.000 reprezintă banii delapidaţi de cei doi, iar restul sumei reprezintă prejudiciul adus bugetului de stat’, spun surse apropiate anchetei.

Dosarul vizează o presupusă fraudare a banilor alocaţi pentru deplasarea lotului naţional de ciclism la un campionat mondial organizat în Statele Unite. Poliţiştii suspecteaza că reprezentanţii Federatiei au cheltuit acesti bani pe achiziţionarea unor bunuri la suprapreţ.

Deşi niciun sportiv român nu a participat la competiţia de peste ocean, preşedintele şi secretarul Federatiei ar fi cheltuit peste 100.000 de euro pe rechizite, hârtie igienică şi detergenţi.

Aceste bunuri ar fi fost vândute de 27 de societăţi comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate. Administratorii acestor firme sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală.