Confidenţialitate

Șefii Armatei britanice, în carantină din cauza Covid

Ministrul britanic al apărării şi alţi câţiva înalţi comandanţi ai armatei au intrat în carantină. Decizia a fost luată după ce şeful forţelor armate a fost testat pozitiv pentru COVID-19 săptămâna trecută.

Ministrul Ben Wallace, precum şi şefii Royal Navy, RAF şi Comandamentului strategic au fost alertaţi prin aplicaţia NHS Test and Trace să rămână acasă pentru o perioadă de 10 zile, după ce au intrat în contact strâns cu generalul Nick Carter, a confirmat Ministerul Apărării.

Şeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith, şi-a petrecut weekendul în carantină, în aşteptarea rezultatului testelor PCR, după ce a participat de asemenea la acea reuniune, dar a stat la o distanţă mai mare de comandant, potrivit Daily Telegraph.

La reuniunea cu generalul Nick Carter (62 de ani) la Academia de Apărare din Shrivenham, Oxfordshire, au participat joi ministrul apărării, Ben Wallace, precum şi doi adjuncţi ai şefului Statului Major, amiralul Tim Fraser, şi şeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith.

Măsurile de distanţare socială au fost respectate la această reuniune, dar înalţii responsabili militari intraseră în contact cu generalul Nick, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus la o zi după reuniune, după ce participase vineri la Festivalul de istorie din Chalke Valley.

În consecinţă, comandanţii armatei britanice îşi vor exercita funcţiile de la distanţă în perioada de carantină.