Confidenţialitate

Șefi ai jandarmeriei – acuzați oficial de abuz în serviciu, în dosarul violențelor din 10 august

Parchetul instanței Supreme i-a înștiințat vineri pe mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, între care Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, şi un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Mai multe persoane aflate în faţa sediului Parchetului General au strigat “la puşcărie” în momentul în care şefii Jandarmeriei a ajuns la Parchet.

De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Parchetul General anunţa la începutul acestei luni că la Secţia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plângeri penale de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor.