Confidenţialitate

Șefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu, nevaccinată, a fost răpusă de Covid-19 | AUDIO

Un medic nevaccinat a fost răpus de COVID-19. Este vorba de Șefa secției de cardiologie de la Spitalul Județean din Sibiu.

Medicul cardiolog Gabriela Eminovici posta pe pagina sa de Facebook, în urmă cu o săptămână, că este internată pe secția de Boli Infecțioase și vorbea despre profesionalismul și dedicarea medicilor de acolo, pe care îi numea  îngeri păzitori.

Acum, medicul care nu s-a vaccinat anti-COVID a pierdut lupta cu virusul. Avea 55 de ani şi era mamă a doi copii. Spitalul Judeţean Sibiu anunţă decesul medicului, cardiolog de excepţie. In finalul mesajului, medicii scriu: ”Este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare”.

Potrivit publicației Turnul Sfatului, Gabriela Eminovici fusese diagnosticată cu COVID la 20 aprilie, dar starea i s-a deteriorat rapid. Publicația îl citează pe Florin Neag, managerul Spitalului Județean Sibiu, care a declarat că doctorița nu era vaccinată anti-COVID. Familia a cerut să fie transferată în Germania. Transferul nu a mai fost posibil, iar pacienta, cu plămânii grav afectați, a fost dusă la Oradea, pentru a beneficia de un „plămân artificial”, care însă nu a mai fost de ajutor.

  • Liliana Nicolae