Șefa DNA: Mă întreb cum aş fi putut influenţa rezultatul alegerilor? Seamănă a scenariu de film!

Întrebată despre prezenţa sa în casa fostului vicepremier Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, șefa Direcției Naționale Anticorupție a spus că nu comentează cancanuri şi că nu a făcut nimic care ar fi putut influenţa rezultatul.

Scandalul a izbucnit după ce întâlnirea de taină a fost dezvăluită de consultantul politic Dan Andronic.

‘Este deja o întrebare retorică dacă am fost sau nu am fost. Este o temă lansată în spaţiul public de un inculpat şi între timp a devenit o temă de cancan, nu comentez cancanuri, dar vă răspund la întrebări care nu vizează cancanuri’, a spus  Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul-șef al DNA a a precizat că așteaptă un punct de vedere din partea Consiliului Superior al Magistraturii față de invitarea în comisia parlamentară care anchetează corectitudinea alegerilor. Procurorul-șef a refuzat, de 3 ori, prezența în legislativ.

‘Dacă CSM va spune că un procuror sau un judecător e obligat să dea explicaţii în Parlament, o să vedem. Aştept să primesc răspuns de la CSM să îmi spună dacă un procuror sau un judecător este obligat să se ducă să răspundă în faţa Parlamentului’, a prezicat aceasta.

Chestionată de Ziare.com dacă a făcut ceva pentru a influenţa rezultaul prezidențialor din 2009, Laura Codruţa Kovesi a replicat: „Nu! Nu! Şi mă întreb cum aş fi putut influenţa rezultatul alegerilor? Seamănă a scenariu de film!”.

Laura Kovesi a precizat că nu are ‘niciun fel de informaţie, date, probe, că s-au fraudat alegerile’ câștigate de Traian Băsescu în fața lui Mircea Geoană.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS