Șefa DNA, decorată de Ambasada Suediei cu Ordinul Steaua Polară

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost decorată astăzi, 3 noiembrie, de ambasadorul Suediei la București cu Ordinul Steaua Polară. Distincția a fost acordată de regele Suediei pentru ”lupta susținută și curajoasă împotriva corupției din România care constituie pași importanți spre îmbunătățirea transparenței și a statului de drept în România”.

Titlul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la București, Anneli Lindahl Kenny.

Laura Codruța Kovesi a ținut să precizeze că acest merit este al tuturor procurorilor DNA care nu țin cont de presiuni atunci când cercetează dosare cu prejudicii uriașe. “Această decoraţie onorantă reprezintă pentru mine o recunoaştere a eforturilor constante făcute de colegii din DNA de a lucra cu profesionalism şi corectitudine în lupta cu corupţia la nivel înalt. Meritul meu este doar acela de a coordona o echipă formată din profesionişti, oameni curajoşi care cred într-o Românie fără corupţie, într-o ţară în care onestitatea este un reflex iar competenţa este criteriul cel mai important. (…) Toate presiunile, toate încercările de intimidare şi hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes. Ne continuăm munca noastră la fel de consecvent şi hotărât. (…) Munca noastra îi nelinişteşte pe mulţi din cei ce se credeau de neatins şi îi deranjează pe cei care vor să folosească instituţiile statului în interes personal. Este evident că încă mai avem provocări de trecut dar noi vom continua investigaţiile”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la Ambasada Suediei.

La ceremonie au fost prezenţi și reprezentanţi ai DNA, ambasadorul SUA la Bucureşti şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS