Confidenţialitate

Șefa Comisiei Europene: Uniunea Europeană s-ar putea confrunta cu un deficit de 30 de miliarde de metri cubi de gaz în 2023 | VIDEO

Șefa Comisiei Europene a declarat luni în cadrul unei conferințe de presă că stocurile cu gaz ale Europei sunt umplute în proporție de 90%. „Am depășit obiectivul și suntem cu mult peste media din ultimii cinci ani”, a mai spus Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a subliniat că pregătirile pentru iarna 2023 încep acum, având în vedere că iarna viitoare ar putea fi o provocare mult mai mare decât iarna aceasta. Ursula von der Leyen a mai spus că Uniunea Europeană s-ar putea confrunta cu un deficit de până la 30 de miliarde de metri cubi de gaz în 2023, dacă Rusia reduce și mai mult livrările.

„Iarna aceasta suntem în siguranță în ceea ce privește gazul. Șantajul Rusiei a eșuat, dar pentru iarna anului 2023 trebuie să începem să ne pregătim de acum”, a spus șefa Comisiei Europene luni.

Deși stocul de gaze din blocul comunitar este asigurat în această iarnă, Uniunea Europeană s-ar putea confrunta cu o penurie de gaze naturale în 2023, dacă Rusia va reduce și mai mult livrările, au declarat atât Ursula von der Leyen, cât și diectorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

„În ciuda măsurilor pe care le-am luat, s-ar putea să ne confruntăm în continuare cu un deficit de până la 30 de miliarde de metri cubi de gaz anul viitor”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă, citând datele Agenției Internaționale pentru Energie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Miniștrii de externe ai țărilor UE analizează noi sancțiuni care să vizeze Rusia și Iranul. Există temeri că Ungaria ar putea bloca unele decizii