Sediu nou de eliberare a pașapoartelor, deschis de luni în București

După o vară în care au fost cozi interminabile la eliberarea pașapoartelor în Capitală, autoritățile promit că bucureștenii vor scăpa de cozile de la Serviciul de eliberare a pasapoartelor.

Și asta pentru că de luni, 21august, se mai deschide un nou sediu în București, într-un centru comercial din sectorul 6 al Capitalei. Acesta va prelua activitățile din 3 puncte de lucru ce vor fi închise: cel din strada Ion Țuculescu, numărul 42B, Sector 3, cel din strada Străduinţei, numărul 1, Sector 4 și cel din strada Virtuţii, numărul 1-3, sector 6.

Pe lângă cele două sedii din Pipera și Piața Amzei, de luni va mai funcționa un punct de lucru și la etajul 2 al unui centru comercial din București, pe Bulevardul Timișoara, din Sectorul 6. La toate cele trei sedii se vor elibera atât pașapoarte simple electronice cât și pașapoarte simple temporare.

 

PROGRAM PRELUNGIT LA ELIBERAREA PASAPOARTELOR

Ministrul de interne Carmen Dan a pus aglomerația de la sediul din Pipera pe seama faptului că mulți români care muncesc înafara țării, și se întorc  pentru a-și reînnoi pașapoartele. Majoritatea fac cereri pentru pașapoarte simple temporare, însă acestea se eliberau doar la sediul din Pipera până zilele trecute.

În București, pe zi, sunt depuse 800 de cereri de pașapoarte în perioada verii, iar în țară urmează să fie făcută o evaluare a situației.

Programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfășura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30, potrivit unui comunicat MAI.

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor pot fi achitate la ghișeul de Trezorerie deschis la nivelul 1 al centrului comercial, precum și la unitățile bancare existente la același nivel, prin transfer bancar. Rămân valabile și celelalte modalități de plată: on-line — prin serviciile puse la dispoziție de unitățile bancare și prin mandat poștal la oficiile poștale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS