Confidenţialitate

Ședință la vârful PNL, vineri | Liberalii discută despre un cabinet minoritar

UPDATE: Potrivit G4 media, ședința a fost amânată pentru ora 15. 

Conducerea PNL se reunește vineri pentru a discuta lista miniștrilor din Guvernul Ciucă. Întâlnirea are loc după o discuție informală pe care liderul PNL și premierul desemnat au avut-o aseară cu președintele Klaus Iohannis.

Liderii PNL au programată pentru ora 11:00 o ședință a Biroului Executiv în care urmează să discute lista miniștrilor din Cabinetul cu care Nicolae Ciucă ar urma să se prezinte în fața Parlamentului. Scenariul cel mai probabil este ca liberalii să meargă pe varianta unui guvern minoritar PNL – UDMR.

Până acum, negocierile cu USR sau PSD au rămas într-un punct mort, după ce condițiile puse de fiecare dintre părți au fost considerate inacceptabile.

Atât social-democrații, cât și cei de la USR, a anunțat că nu sprijină învestirea unui guvern minoritar, ambele partide cerând intrarea la guvernare.

Termenul până la care Nicolae Ciucă trebuie să trimită Parlamentului lista miniștrilor și programul de guvernare expiră mâine seară, ceea ce înseamnă că negocierea unei formule guvernamentale, alta decât PNL – UDMR, este puțin probabilă având în vedere timpul puțin rămas.

Pentru învestirea Guvernului Ciucă, liberalii și maghiarii mai au nevoie de peste 50 de voturi în Parlament, care nu pot veni decât de la PSD, USR sau AUR.