Confidenţialitate

Ședință extraordinară a Consiliului General al Capitalei. Pe ordinea de zi este un proiect pentru un aeroport în sudul Bucureștiului | AUDIO

Proiectul privind aeroportul din sudul Bucureştiului se discută azi, într-o şedinţă extraordinară a consilierilor generali ai Capitalei. Aceştia vor mandata Consiliul Local al Sectorului 4 să se asocieze cu Consiliul Judeţean Giurgiu, pentru a realiza în comun un aeroport internaţional în judeţul Giurgiu.

În referatul de aprobare se arată că realizarea aeroportului va dezvolta zona de sud a Bucureştiului și se va crea un echilibru între polul urban din nord, unde există două aeroporturi internaţionale, şi viitorul pol urban din sud.

Pentru a începe investiţia, inclusiv documentaţia tehnică, e necesar un protocol de asociere între autorităţile locale din Giurgiu şi cele din Sectorul 4. Se dorește ca aeroportul  din sudul Capitalei  să fie realizat cu fonduri externe nerambursabile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, aeroportul va fi unul internaţional, mai mare decât cel de la Braşov;  va fi proiectat cu terminale pentru pasageri şi pentru transportul de marfă, în condiţiile în care Aeroportul Otopeni este “suprasolicitat”. Cât de mare ar urma să fie aeroportul din sud?  “De talia Aeroportului Otopeni sau măcar două treimi din acesta“, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Foto: Shutterstock