Confidenţialitate

Ședința din Parlament, cu machete, bannere și live-uri pe rețelele sociale | GALERIE FOTO

Machete, bannere, transmisiuni live și un moment de reculegere în memoria victimelor pandemiei de coronavirus. Sunt doar câteva din elementele care au precedat dezbaterile pe textul moțiunii de cenzură care se discută acum în Parlament.

Încrezători în șansele lor, cei la PSD au adus în Parlament o machetă care îl înfățișează pe Superman izbindu-se cu capul de pământ, aluzie ironică la filmulețul postat pe instagram cu Florin Cîțu în rolul îndrăgitului supererou. În replică, liberala Alina Gorghiu spune că recuzita PSD este un îndemn clar la violență. Bucuria nebunilor va fi azi în plen, dar mai ales după, ți-a încheiat Gorghiu postarea. PNL a adus în sala de plen un banner uriaș : USR + AUR egal PSD, este mesajul afișat de liberali pe unul dintre balcoanele Camerei Deputaților. Iar înaintea dezbaterilor, George Simion – fără mască – transmitea live pe pagina sa de socializare din sala de plen.

Înainte de dezbaterile legate de moțiune, social democratul Lucian Romașcanu a cerut un moment de reculegere

Și, în ciuda situației pandemice naționale, mai mulți parlamentari nu purtau mască la dezbateri. Motiv ca Ludovic Orban, care prezidează ședința, să le ceară să respecte normele de protecție

Trei partide parlamentare au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură. Rezultatul votului peste câteva ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș

Foto: INQUAM/George Călin/Octav Ganea