Confidenţialitate

Ședință de Guvern: Executivul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile

Ședință de Guvern la Palatul Victoria: Executivul urmează să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile.

În ziua cu peste 4000 de cazuri noi, premierul Ludovic Orban spune că suntem într-un moment de cumpănă, dar putem să scădem numărul de cazuri – dacă sunt respectate regulile.

“Suntem într+un moment de cumpănă, dare putem opri creşterea numărului de cazuri. Trebuie, însă, ca toate instituţiile implicate să fie mobilizate la maxim.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată cu prelungirea stării de alertă, vor fi introduse și noi măsuri de limitare a răspândirii virusului – aprobate aseară în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Printre aceastae – masca obligatorie în toate spațiile publice deschise unde sunt peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Restaurantele, cinematografele și teatrele se vor ÎNCHIDE acolo unde rata depășeste trei îmbolnăviri la mia de locuitori.

Iar timp de treizeci de zile – fără nunți, botezuri sau alte evenimente private. Premierul Ludovic Orban a spus la începutul ședinței de Guvern… că după o analiză a ministerului Sănătății – ȘI aceste evenimente ar fi dus la creșterea cazurilor din ultima perioadă.

Totodată – un alt factor care a dus la creșterea cazurilor în opinia guvernaților este transportul public între localități.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut Ministrului de Interne să intensifice controalele.

“Domnul ministru Vela, fără milă şi controale la maxim. Ştim, în general, cunoaştem firmele care asigură transportul. Nu e normal să îngrămădim elevi, copii, în mijloace de transport.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.